Kliar i snickarfingrarna

Publicerat: 2012-02-26 | 22:16:12 i Byggstök
Nu var det sjukt längesedan vi gjorde något åt huset!
Jag och Anna gick runt i hallen, då det förmodligen blir vårat nästa projekt, och kikade på vad som skulle kunna göras och ungefär vad det kan kosta i runda slängar.
Vi kom fram till att slita ut mattan ifrån trappen och börja slipa inte är en sån dyr affär, men en sjukt jobbig och dammig affär då man inte kan öppna dörrar eller något nu på vintern. Men vi funderar på lite pärlspont, portaler istället för dörrar, klinker, annan lösning av klädesförvaring, byte av ytterdörr med mera med mera..  Listan går att göra huuuuur stor som helst!!
Men morgondagens sysselsättning blir INTE att skruva loss motorn till skotern som det först var tänkt.. Nä, den jäveln får stå och skämmas i ladugården tills den blir snäll igen! Då ska jag ta en titt vad som hänt med den. Morgondagens sysselsättning blir att täta runt fönstren i sovrummet!  Sen får vi se vad som händer..
Nu sova!

/ Kroffe

Rockabilly i leding

Publicerat: 2012-02-26 | 16:41:42 i Allmänt
Igår var det rockabillyfest här i leding, med tanke på vad som hänt så tänkte jag först inte alls vara med. Jag tänkte att kroffe och grabbarna får kalasa själva. Men i sista stund så frågade kroffe om jag verkligen inte skulle med.. ? Jag svarade att jag tyckte inte det kännes bra att ha kul nu.. då sa han till mig att farmor vill nog helldre att jag ska ha kul och det stämmer nog faktiskt.. Så jag var med, än om inte lika på partyhumör som alla andra.
Vi fick fantastiskt god mat!!! sedan var vi ett trevligt gäng, och dans dans dans... jag älskar att dansa och tur för mig så kom André också! Även kallas danskungen och dansrobot från vårt bröllop! Vi har båda buggat med rockringen och tävlat i det så vi buggade på som bara det! Såå roligt :) Ja det var som sagt längesedan jag dansade så mycket.
Det var väldigt mycket folk 130 st hade köpt förköp.
Det var även roligt att få träffa fler som bor här i byn. Alla verkade veta vem jag var men jag visste knappt vem någon var!  Hoppas på att få lära känna fler lite mer! :)
Ikväll ska vi på årsmöte med ledings bygdegård.
Jag & älskling klar för rockabilly..

Himlen har fått den finaste ängeln..

Publicerat: 2012-02-24 | 19:40:56 i Allmänt
Den 22/2- 12 gick min älskade farmor Inga Levida Sjökvist bort...
Det var en stor förlust för mig eftersom min farmor betyder så mycket för mig!
En vänligare person får man leta efter.
Det har vart en tung vecka med många tårar, man undrar om det någonsin går att få stop på dom?!
Det känns så overkligt eftersom det gick så snabbt!
Jag har fortfarande inte riktigt förstått..
Jag önskar att jag hade vart anställd och  kunnat ringa till chefen och berätta vad som hänt och sedan vart hemma och gråtit för mig själv. Istället så har jag "tvingats" jobba, och gråta snabbt&intensivt sedan torkat tårarna och fortsatt jobba.. Det är ett otrolig bök att börja flytta om kunder- helst om det är många vilket det har vart precis nu.
Jag har känt mig som en robot, försökt stänga ute känslorna medans jag jobbat.

farmor, jag hoppas att du har det bra i himlen och att du fått träffa farfar igen :)
Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta och alla ljus jag tänder, kommer jag att tända för dig!
Jag är så otrolig glad & tacksam över att du hann uppleva mitt bröllop.
Du gjorde det komplett.
Vila i frid min ängel <3



Du var så fin!
Du hade klätt dig i lila.


Farmor & jag på kyrktrappan!


Farmor & Wilma


Wilma & Farmor igen på vårt bröllop. Hon hade kameran i högsta hugg och gav farmor en puss på pannan.. Gillar detta kort!


Här var hon tuff med wilmas solbrillor.


Sista kortet som jag fick möjlighet att knäppa på dig. Det var den 8 januari 2012.
Du hade fult upp med att se på skidåkningen men när jag kom fram med kameran så sa du " men jag si ju ut så oppa skall´n" också drog du handen genom håret.
Vi hade pratat om att snart göra en ny permanent och att klippa dig..


Håller tummarna..


Vi saknar dig.... <3



Egypten del 4

Publicerat: 2012-02-21 | 20:31:23 i Allmänt
Eftersom vi är väldigt vita i hyn så hade vi nästan jämt påhälsning utav försäljare av olika slag.. Jag låg i solstolen och läste en bok,medans kroffe pluggade in musik i öronen och drog på sig brillorna. Smart trick! för ofta fick jag prata med dom.
Men vi bestämde dock gemensamt för att unna oss lite massage! Första gången... Vi fick till ett paketpris på 50 minuters Egyptisk massage (helkropp massage med olika oljor), sedan kom jag inte på namnet på kroffes helkroppsmassage men det var mer medicinsk massage me lite hårdare tag. OCH gelenaglar till mig. I vanliga fall så fixar jag mina naglar här i stan på skönhetsjouren (säg till om du vill ha ett rabattkort på 50 kr på valfri behandling) men det var dags att göra om dom så jag tänkte varför inte? kan ju vara kul att se hur dom arbetar här..
Det var på tisdagen som vi hade detta, dagen då det dåliga vädret började så vi tänkte "perfekt att vi tog sånt här den dagen det var dåligt väder" men vad vi inte visste då var att det skulle hålla i sig under hela vår resa och dessutom bli ännu värre.
You going to feel som burn..
Var vad hon sa till mig, hon körde med elektrisk fil... och filade blandannat bort min tummnagel.... sedan skyllde hon på att jag hade haft acrylmaterial, men jag har bara haft gele.. Det gjorde ont kan jag säga,men jag visste inte vad jag skulle göra. Så jag satt kvar.
Hon var italienska men hade flyttat till egypten. Hon var även frisör, försökte prata med henne men hon suckade mest.. Så tillslut var jag tyst! Ni ser ju själva vad glad hon ser ut .... :)
UV-lampan skitig och äcklig....
Ja nu undrar ni förståss hur resultatet blev..
Det bästa handen.  Men jag kan säga att jag inte blev sådär jättenöjd. Dom är ojämna... och inte bra filade. Men på långt håll så ser det inte så dumt ut. vet att ni som inte fixar naglarna kanske tycker att det inte något fel på dessa men jag har bilvit bortskämd utav roswitha som gör så sjukt snygga naglar..


Såhär såg vädret ut denna dag.


Dagen efter.. min sjukling tar sovmorgon.


jag vägrade låta vår semester rinna bort pga sjukdom.. så jag tvingade iväg oss på lite shopping!


Alla butiksägare ville "klä ut" mig. Tydligen använder de egyptiska kvinnorna dessa.
Som ett hatt med inbyggd haklapp känndes det som.


Även kroffe fick sig en utklädnad. Vad tycker ni?? Lite brunare så kanske vi skulle passa in...


Påväg till nästa affär..


Tittar på väskor..


Lila zebra.. hu snygg är inte det?? Dock tyckte jag inte om själva modellen.
Mamma fick den andra lila "prada"väskan.

Yttligare en som ville göra denna huvudbonad på mig.

En blå variant.


Black&White..
Här har vi en kille som var lite väl på kanske..


Fick en "scarabi" det är en utav alla lycosymboler i egypten.
Hade hört att man aldrig skulle ta emot något, men han sa att inte gillade pengar..


Kroffe köpte en vattenpipa utav honom.


Frukttobak.


Avlutar med en bild på oss från någon utav kvälllarna..



Egypten del 3 - Kamelridning / mycket bilder!!

Publicerat: 2012-02-18 | 14:49:36 i Allmänt
Idag Tänkte jag berätta om vår utflykt. Vi hade via apollo bokat en dagstur med kamelridning i öknen samt hälsa på benduinfolket.
Jag är hästrädd, men tänkte att det borde väl gå bra att rida kamel... jo kyss mig!! Det var tamefasen som att sitta på en stor häst x 2 . Säkert ca 3 meter upp...
Man satt på massa mattor och sedan hade man två träpelare att hålla i en fram och en bak... jag höll så hårt som det gick. Jag var livrädd, det skumpade och gubbade som tusan. Sedan sprang dom med kamelerna så det gjorde inte saken bättre! Jag var så nervös så jag satt och pratade hela tiden..
Här är kroffes kamel, jag tykte att han skulle knäppa kort på eras gulliga öron.
Naturligtvis hamnar jag i mitten, så jag har två kamelhuvuden brevid mina ben.. vilket gjorde mig extra nervös för att dom skulle bita mig.. (än fast dom aldrig bits.. )
Det var unga pojkar som drog kamelerna, här håller han tre stycken som har två yttligare kameler kopplade på varje kamel. Vi kan även en "vild" kamel.. Det fanns ca 1000 st vilda/lösa kamel kvar i egypten.
Kroffes "sadel" höll på att glida av så han hängde nästan bakåt. Men dom sa bara "its oke!" men tillsslut sa kroffe med lite panik i rösten" you have to fix this!!" då stannade dom och rättade den.. Så här kommer dom på efterkälken.
Sötnos
Här står vi äntlligen på marken med kroffes kamel. Han fick en "vit" kamel. De sägs vara mer hetlevrade än de bruna.
Här står vi med mina bruna kamel.
Tror min var en tjej eftersom den hade längre ögonfransar.. ser som så ut på ögonen. Dock tyckte jag lite synd om henne eftersom hon var tyungen att ha ett snöre genom ena näsborren.
Kroffe och min kamel med en benduinpojke.
När vi sedan kommer fram till lägret så blir vi serverade Habbat te, ett te som görs utav ökenros. Det är väldigt sött i sig, men sedan tillsätter man ännu mer socker. Det var faktiskt gott, ångrade att inte inte köpte lite. De var blandannat bra för magen.
Här har vi vår svenska gudie sanna och en annan egyptisk gudie. Vi har nu möjlighet att kunna köpa smycken som kvinnorna i lägret sitter och gör dagligen. Till deras män som driver butiker eller försöker sälja dessa vidare.
Brödbak på schemat
Kroffes tur att prova. Den som sedan gjorde det bästa brödet skulle vinna ett pris i form utav en smycke gjort av en kameltand.
Här har vi kroffes bröd på gräddning.
Det var en äldre kvinna som vann priset för brödbaket(otippat!) Nu ska vi traska längst upp till berget för att beskåda solnedgången.Jag valde kanske inte bästa skorna... flippflopp.
Jag halkade bakåt hela tiden, men tog mig sakta men säkert uppåt.
Uppe på toppen! Dimman börjar komma...
Den tevliga gudien smet in framför oss när sanna skulle knäppa kort!
Vackert! Synd att vi dimman drog in bara..
Här börjar solnedgången.
När solen väl bestämt sig för att gå ner så går det undan.
Vi fick sedan mat. Någon gryta med ris&nudlar och sallad.. och så klart det goda brödet som vi bakat.
När vi åt så såg jag hur det plötsligt dök upp någon i berget. Det var en stor vildkatt. Förmodligen kände den doften av maten, men den vågade inte komma nära.
Ser ni den?
Solen gick ner och månen kom upp! Alldeles blå himmel.
Här sitter jag och dricker habbat te i lägret. Vi sitter på trasmattor med lite tak över huvudeet.
Här får vi höra allt om benduinfolket. Tex hur det går till vid giftermål och vad dom gör osv.. faktiskt väldigt intressant. I Egypten är det tex inte tillåtet att ha en filckvän eller pojkvän. Utan det är giftermål som gäller. Också tillåtet att ha flera fruar men det är inte så enkelt som det låter...
Dags för Shisha! Vattenpipa. Vi fick varsin "engångs" munstycke. Äppeltobak.
Vi blev indelade in grupper..
Den här killen visar oss hur vi ska göra. Han var döv..
Men vi hade kvällen innan köpt en egen vattenpipa som stog ute på vår balkong så vi behövde nog ingen instruktion..
Shisha-tävling där kroffe var en kandidat. Han slutade tvåa men skulle egentligen ha vunnit eftersom tjejen brevid inte drog in utan bara höll i munstycket.
Inte ens en beduin kunde slå kroffe. Vår guide sa till kroffe " don´t kill yourself!" Bra lungkapacitet alltså. Tur att vi inte är några rökare i vanliga fall..
Beduinfolket spelade med trummor och sjöng, vi fick dansa runt elden. Väldigt kul!
Ska förtydliga att beduinfolket är ett typ utav folkslag som i egypten lever i olika stammar i öknen.
Här dansar vi för fullt!
Vi hade en väldigt trevlig dag måste jag säga..
Kroffe filmade en snutt när de spelade och sjöng, men jag kunde inte ladda upp filmen nu så får ta det en annan dag :)
Hoppas ni gillade det... för detta inlägg tog lång tid att göra! Reservation för stavfel då jag ej orkade läsa igenom. Missa inte nästa del ;)
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för vinkväll med mina fina vänner :)

Egypten del 2

Publicerat: 2012-02-15 | 20:30:22 i Allmänt
Del två ur följetången om vår semester.
Idag tänkte jag visa er alla fantastiska figurer som vi fått under vår resa. Varje dag hade vi en annan variant på sängen när vi kom tillbaka till vårt rum.
Dubbelhjärta
Näckros
Någon slags blomma.
Krokodil med tvdosan i munnen och mina solbrillor.
Elefant
Elefanten igen..
Kroffes egen variant " the swedish elefhant snake"
De var så roligt att mötas av en ny figur varje dag, alltid lika spännande att öppna dörren.
Jag är så fashinerad hur dom viker. Det är alltså stenhårt! Man är så rädd för att förstöra det dom gjort, men det ska mycket till innan det faller isär..
Vilken gillade ni bäst?

Vår egen servitör Gamal, vek också helt otroliga saker åt oss...
En middag så kom han med denna fantastiska svan, gjort utav en tyg servett!! Samt rosblad strödda över. .
Den var så himla vacker..
Han vek ven en fin ros utav en vanlig servett som han gav till kroffe för att han skulle ge mig :) då blev jag väldigt glad. Den var /är mycket finare i verkligenheten än på detta kort.. (är inte direkt någon fotograf)
Här visar han oss hur han gjorde svanen
Han var en helt otrolig person. Så himla service minded.. ALLTID ett leende på läpparna.. Mötte oss på morgonen med ett leende och Servade oss på alla tänkbara sätt. Kroffe var lite obekväm med att bli upppassad men jag tycker det var ganska skönt. Dock tyckte jag lite synd om Gamal. Han jobbar 15 h /dag i en hel månad. Sedan får han åka hemi 7 dagar till sin fru och sin son som var 2 år gammal. De bor i kairo ungefär 60 mil från sharm el sheik. Han gör det sååå bra! Han fick dricks utav oss varje dag " shank you sir" sa han alltid och blev jätteglad. När vi kom på lunch frågade han alltid hur det var och sa " se you at dinner tonight, have a nice day" när vi kom tillbaka på middag så sa han alltid "sweet dreams" "have a good night" Kommer aldrig att glömma gamal. Vi skrev ett brev åt honom och tackade honom för hans enorma jobb(misstänker att dom inte får höra hur jäkla bra dom egentligen gör det särskilt ofta) Där skrev vi även vår mailadress ifall han skulle vilja ha mailkontakt med oss.. så vi får se.. tyvärr var han väldigt dålig på engelska så vi kunde inte komminucera så mycket som vi hade önskat!
Jag & Gamal...
Kroffe & Gamal


Lika bra att berätta om dessa grabbar när jag lix är på gång..
Första kvällen vi kom blev det många drinkar, vi tyckte att det var ganska goda.. men när vi sedan upptäckte att en som jobbde på "chill out bar" så gick vi helst dit. På chill out bar var det fullt ös hela natten.. inte så passande till namnet kanske. The animation team höll igång med dans,sång och olika shower varje kväll!
Men en dag fick vi för oss att gå till hotellområdet nummer två, då stötte vi på bartendern som sa att han bytt sida.. Så nu fanns han alltså på Q club..
Här har vi kroffes favvo Kareem. Han är lika gammal som mig.


Nu var det dags att utmana varandra..


Vem tror ni vann?


Här har vi min favvo bartender, aldrig druckit så goa drinkar... Ahmed.


Blev helt såld då jag sa att han skulle ge mig en Ahmed special- fick denna med LILA.....då var min kväll gjord.


Även dom ville visa...

Ja vi hade många roliga timmar med dessa grabbar..
Nu måste jag sätta punkt för detta inlägg annars kommer det aldrig att ta slut.
Missa inte nästa...



1 million

Publicerat: 2012-02-15 | 10:05:05 i Allmänt
Fick syn på en bild som jag reagerade på. .
Som säkert alla redan hört har Whitney Houston gått bort! Hon var en utav världens bästa kvinnliga sångare och hennes röst är bara helt underbar! Har många låtar som jag tycker om. Lyssnade på henne rätt mycket under "tonåren"

Men och andra sidan så får jag så ont i hjärtat varje gång jag ser en bild på "afrikabarn" Under högstadiet sa jag till mig själv att jag skulle bli volontär för att kunna hjälpa, drömde ofta att alla dessa små utmärglade barn stog i kö till duschen hemma hos mig. Dom fick först duscha och sedan få sig kläder och mat!  Någon volontär blev jag aldrig, men facit i hand så skulle jag nog inte klara det! Det är nog tufft att se på Tvn och ändå är det knappast de värsta man får se. Kanske kan jag hjälpa på ett eller annat vis någon dag..


Så sann..


Egypten 2012

Publicerat: 2012-02-12 | 20:15:17 i Allmänt
Ja då har en vecka gått! Vi har hunnit vara i Egypten och hem igen..
Allt som allt så ger vi vår resa 8/10 poäng.. vilket är väldigt bra med tanke på vilket väder vi fick och att vi blev sjuka. 2 ½ dag fick vi värme och strålande sol... resten utav resan var det väldigt tjocka molntäcken som solen int orkade igenom också blåste det rejält! Kroffe blev sjukast, feber och halsont.. även jag fick mig en släng utav det.
Men i övrigt så har jag(anna) njutit utav varje minut jag fått tillbringa i egypten, så otroligt härligt att bara få va och komma bort från allt! Det behövdes faktiskt.. Mitt mål blir att vi ska försöka åka på en resa per år. Faktiskt kan ja känna att en vecka var ganska lämpligt! Kanske hann vi bli liiiiite less med tanke på vädret.
Jag tänkte inte berätta allt idag.. men jag ska visa lire bilder för er som är otåliga..
Här är vi påväg till vårt hotell.. Charming sharm :)
När vi installerat oss så gick vi till poolbar. Kroffe tog sin första öl.
"norrland i mitt hjärta" fick följa med
Kväll...
Kroffe vid en palm :)
Första dagen, lysande vit... tyvärr han vi aldrig få någon riktig färg på oss.. tillochmed sista dagen frågade personalen om det var vår första dag! haha
Kroffe i poolbar :)
Jag på balkongen
Såhär såg det dock ut utanför hotellområdena.. bara sand och damm.. halvfärdiga byggnader..
Ja, detta var allt för del 1 i denna följetång!
Roligare bilder kommer senare ;)
Trevlig kväll..

Egypten here we come!

Publicerat: 2012-02-03 | 19:10:50 i Allmänt
Om en timme börjar vårt resande... då lämnar vi vår trygga punkt i ljuva Leding <3
bjuppar på en bild så länge!

Ha det så gott i kylan ;)


Test utav cykloperna


A&K

Dagen D

Publicerat: 2012-02-03 | 11:48:35 i Allmänt
Ikväll börjar vår semster!
Klockan 22.10 åker vi från Örnsköldsvik för att sedan komma fram till arlanda kl 05:10 imorgon bitti... och planet avgår 08.00.  Så däremellan ska vi växla pengar och hitta till incheckningen..
Just nu snurrar alla tankar i huvudet.. Naturligtvis för att det är enda jävla gången vi ska åka utomlands så blir det en massa uppror dit vi ska.. (eller ja okej i kairo,men ändå samma land)
74 st dödades i början utav veckan i samband med en fotbolls match, 2 st till blev skjutna i natt.. 1000 demonstranter.. = INGEN RESA TILL KAIRO FÖR ATT SE PYRAMIDER.
Det som jag först såg väldigt mycket framemot känns inte alls särskilt lockande just nu.. :(
Kommer gå runt och vara lite på helspänn känns det som, hoppas verkligen det släpper.. FÖR NU SKA JAG HA SEMESTER...!!
Skrev till dom på apollo och fick till svar : "UD avråder inte att resa till Egypten så du kan känna dig lugn"
Jaja, det är bara att hålla i hatten för snart bär det av!
Vi kommer nog inte uppdatera bloggen något i veckan...
Förhoppningsvis kommer vi hem oskadda & kan fortsätta uppdatera vår blogg...
Snacka om förvirrad känslo-berg&dalbana just nu..

RSS 2.0