Söndagsbestyr!

Publicerat: 2012-01-29 | 16:04:13 i Allmänt
Idag har vi städat mest hela dagen! En såkallad "storstädning". Vi tyckte att det skulle vara på sin plats så att det är fint och städat när vi kommer hem från Egypten igen.
Störta projektet var att damsuga soffan- från allt vitt katt hår!! Men tillslut så... :) blev som ny! Vi bökade även på med att flytta fram den och under/bakom den låg alla kattleksaker som gått upp i rök...
Nu kan vi konstatera att det är precis som innan kroffes svensexa... då gjorde vi också en rejäl storstädning, men har aldrig fått någon riktigt ordning på något sedan dess..SÅ SKÖNT :)
Älskar när det luktar gott i hela huset igen och golven blänker... så härligt känsla...!!
Vi upptäckte även att vi hade två brev i vår box som vi fick öppna!
Lite försent .. men bättre sent än aldrig :) Båda breven var från Robert, Mira & Leon :)
Det var en sån kul ide.. Vi har fortfarande många brev kvar att öppna :)
på bilden har jag vispat äggvitor till "maräng" och smält den den 70% choklad och blandat detta med ägggulorna

När jag tyckte att det var dags för "kafferast" så testade jag att göra GI/LCHF- kladdkakan som jag fått på recept utav Emelie.. Jag har nämligen börjat med GI...Så då passade denna bra, endast ägg,70% choklad och starkt kaffe...inget mjöl eller socker!! kan säga att det räckte gott o väl med en LITEN bit. Det var en väldigt intensiv smak utav mörkchoklad, men perfekt ifall man ändå vill ha något.

Nedräkning

Publicerat: 2012-01-27 | 11:37:33 i Allmänt
http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2012&m=feb&d=4&h=8&mi=0&t=Egypten-1t2t5&yn=Anna-t55-6t2t5-t55Kroffe&c=bl&mc=no - nedräkningen till vår semester

Om exakt en vecka så åker vi nattbussen till sthlm, för att sedan kliva på planet som tar oss till Sharm El Sheik- Egpyten... ni hör ju? Hur overkligt låter inte det?!

Idag slog mig tanken att i år så har vi varit tillsammans i 8 år, men ALDRIG vart utomlands tillsammans.. inte underligt att det känns overkligt!
Jag har tänkt i kanske 3 veckor tid att jag skulle börja packa. MEN det har inte blivit av så i helgen är detta ett måste. Annars vet vi inte vad som ev. fattas!
Det vi kom fram till igår var att vi skulle köpa oss en cyklop var, eftersom de man får låna där vet man ju aldrig vem som haft i munnen innan.
bild lånad från PoolStore


Vi måste även iförskaffa en bra kamera väska till vår nya systemkamera! Vill inte ha den liggandes lös i någon annan väska.
Bild lånad från clas olshons

Måste ju erkänna att dom inte är vacker, men det spelar ingen roll i detta fall!
Igår var katterna extra mysig och alla skulle ligga på mig i soffan.. Då insåg jag att kanske så är det katterna jag kommer att sakna.. men en vecka går fort!

Jag vet att jag skrivit det förut men fy fan vad skönt det känns att få komma bort och bara VA... bara man & jag
<3






Fredag!

Publicerat: 2012-01-20 | 15:56:08 i Allmänt
Idag kommer Emelie ner från umeå för att klippa sig! Då ska vi även passa på att umgås lite utanför salongen. Har inte träffat henne sedan hon stog som tärna på mitt bröllop 17/9-11!! Så det ser jag framemot :)
Kroffe är chaffis åt Bodil& Åke ikväll så han passar på att se på lite bio med grabbarnagrus! De ska se hamilton.
Tittade igenom bröllops-kort-mappen på datorn och upptäckte några guldkorn som jag måste dela med mig utav.
Hissnande vackert eller hur?! Det är är Leding <3 , vår vy när vi tittar ute genom sovrummet.
Kvällen innan fick vi besök av en ledingsbo som sa: så här vackert har det aldrig varit i leding bygdegård!
Då kände jag mig nöjd.
Kallt kallt vin!

Dubbelgrattis!

Publicerat: 2012-01-12 | 09:27:15 i Allmänt
Detta inlägg måste tillägnas Kroffes kusin Marlene & hennes fästman Mattias! För er som var på bröllopet så träffade ni säkert Marlene :)
De väntar barn... och inte bara ett utan TVÅ! De ska få tvillingar.
Så jag & Kroffe vill önska er ett dubbelgrattis :) Ni är välkommen att höra av er om det är något ni behöver hjälp med!
Bild lånad från google


Jag tror att det infaller en baby boom kring sommaren, för det finns fler vänner runt omkring oss som också går i väntans tider! Det gör ju inte direkt så att man själv blir mindre sugen..:)



2 års jubileum för Annas hårstudio!

Publicerat: 2012-01-11 | 12:34:48 i Allmänt
Idag, 11/1 - 2012 är det PRICK. Två år sedan jag jobbade min första dag. ensam,  på mitt egna företag.
Annas hårstudio.




Tänk att tiden går så fort ändå! Man känner hur veckorna snurrar på måndag- fredag, och ändå så känns det som att tiden står still. Hur som helst så känns det skönt att påbörja mitt 3 år inom företaget.. Jag är glad att jag vågade starta eget. För nu vet jag hur det är! Sedan får man se hur länge man kommer att  hålla på. Jag vill ju inte heller att familjelivet ska bli lindande utav att jag är låst vid jobbet.
De första åren brukar ju aldrig vara något att hurra för, men så otroligt bra det gått!!
Jag tror att det finns lika många naktdelar med att ha eget företag som föredelar..
Vissa perioder är det inte alls kul. Andra är det hur toppen som helst.

Gå gärna in och gilla min sida på facebook :
http://www.facebook.com/pages/Annas-h%C3%A5rstudio/183943984959865



Nu ser jag väldigt mycket framemot vår resa till Egypten. Har forfarande inte förstått att det är VI som ska åka.
Kommer nog inte bli verkligt i mitt huvud förän jag kliver på planet.
bild lånad från google.


Ha en underbar dag kära bloggläsare <3
Fru. Sjödin


Mormor-morfar-farmordag!

Publicerat: 2012-01-08 | 18:42:31 i Allmänt
Idag har varit en sån där dag då vi hälsat på våra kära morföräldrar och farföräldrar! Först åkte vi och hälsade på min (Kroffe) mormor och morfar, Gulli och Vilmar!
Såhär bor dom. Finaste placeringen i hela Långviksmon enligt mig!

Morfar står och skär upp en lax som han sedan ska frysa in i bitar! Skönt att se morfar på benen igen :)
Här har vi mormor Gulli! Hon stukade fram småkakor och kaffe till oss.. hon är då för Gulli!!
Anna testade kameran för att lära sig den och här är ett resultat av den enorma snömängden som hade kommit i Långviksmon!
Jag hjälpte Morfar att hugga lite ved till vedspisen som gick för fulla muggar! En sån ska vi sätta in när vi renoverar, vilken värme dom ger.
Efter vi hjälpt mormor och morfar med lite vedhuggning och lite snöskottning så bar det av mot Three-corner-lake (Trehörningssjö)! Svärfars hemställe ;)
Framme hos Annas farmor Inga och väntar på att hon ska komma och öppnar dörren.
När vi klev in i stugan så skulle så klart Inga bjuda oss på fika! För andra gången fick vi småkakor och kaffe, dom är då allt för flitiga att baka de äldre.. Och sen så gott fika dom gör! Oslagbart! Till fikat fick vi se en otroligt spännande skidtävling..
Här står Inga och värmer på munkar!
En Amaryllis hade blivit trött så jag gick ut och slängde den..
När Hellner klev förbi Northugg blev det så spännande att Inga höll båda tummarna! Hellner slutade tvåa!
På vägen hem efter vägen mellan Trehörningssjö och Långviksmon bugade träder för oss! Riktigt vackert men ändå så farligt..
Tog även ett kort på Golfen vackra stjärt :D

Ny kamera! Vilken grej!

Publicerat: 2012-01-08 | 01:53:39 i Allmänt
Ja men nu var det längesen Kroffe uppdaterade bloggen!
Men... i och med att vi har inhandlat en ny kamera så kan jag fan inte hålla händerna borta från bloggen.. Vi köpte oss en Canon EOSS 1100D, vilken klipp! Skit bra bilder, no doubt! Jag är sjukt nöjd :)
Imorgon ska jag och Anna gå en sväng runt leding och ta några roliga kort på våran bygd! Ska bli ROLIGT och INTRESSANT! :D
vi ska även fara och hälsa på våra KÄRA morfar, mormor och farmor imorgon! Längtar efter att få ett fint kort på allihopa, de betyder så mycket för mig!

I renoveringsfronten står det ganska stilla då jag och Anna funderar på att renovera hallen, vilket kan kosta en del... men bättre att vänta en stund och kosta på än att hettsa fram något. MEN! Vi har våra ideér och vet exakt hur vi vill ha det.. så håll till godo!
Vill förövrigt tacka mina föräldrar för en sjukt värd kväll ikväll!! Förstt väldigt god mat och därefter lite gladiatorerna och sen en kanonspännande uppgörelse SJÖDIN VS. SJÖKVIST!! Haha, snacka om att vinnarnerven började att röra på sig!  Nä morsan och farsan, det här gjorde ni bra :)
Ha en underbar kväll gott folk! Måste bara citera min svärfar som avslutning.. lite som en nervärdering på mig, men det tar jag!
"Vet du hur en snickare kommer till? ...Han kommer till när en plåtslagare pissar på en spånhög"...

Vilken start på det nya året!

Publicerat: 2012-01-05 | 20:34:04 i Allmänt
Vi vill önska alla ett gott nytt år!! Tänkte att det kan sitta fint med en uppdatering nu när det är nytt år och allt. Välkommen till 2012.
Ikväll bokade jag och kroffe en resa som avgår från sverige om ganska precis en månad!!! gah, inte likt mig?!
Men jag kollade igenom bokningarna och såg att just den veckan så var det ganska lungt, så jag tänkte nu eller aldrig. Ibland måste man helt enkelt få unna sig lite ledighet trots att man är egenföretagre.
Egentligen hade vi sikte på Aruba <3  , men eftersom vi inte kan vara borta mer än 1 vecka så fick vi leta resor på närmare håll. Vi hade Gran canaria och Egypten att välja bland. Först hade vi tänte Gran canaria, men efter att ha chattat med ving och apollo så blev det egypten eftersom det är varmare där. .
Vi tycker att det känns väldigt pirrigt och spännande nu!!Jag var utomlands 2000 senast då jag åkte till Grekland med min storebror johan och min faster och farbror ,sedan dess har det inte blivit av. Men jag minns det fortfarande som om de var igår.
Kroffe däremot tror jag aldrig har varit utomlands. Gruvar mig redan för att hålla reda på honom, haha!! Känner mig nästan lite som en dagisfröken..
Den 4 feb drar vi!! Till sharm el sheik (egyptens nöjesmecka eller deras eget las vegas)
" Sharm el Sheikh sägs vara ett av världens bästa dykarställe. Med sitt glasklara vatten, färgglada fiskar och vackra korallrev. Här finns enklare dykplatser för nybörjaren och dykplatser för proffs, såsom Blue Hole."

Vilken otur!! Eftersom att jag inte kommer våga dyka, KANSKE snokla!

Jag har inte badat på flera år här i svergie (bortsett från en kort sväng i trehörningen i somras)
Anledningen är att jag är så JÄVLA RÄDD FÖR HAJAR!!!
Jag vet att det låter knäppt,men så är det. Och ja, jag vet att dom inte finns i sverige eller i badhus m.m men jag har sån otrolig skräck för dessa vattenmonster.

Passande nog så kommer vi att bo på Hilton Sharks Bay
Ett fint hotell till ett bra pris! 4 stjärnigt , Dessutom bland det enda med all inclusvie från det avresedatumet. Kroffe yrkade på all inclusvie så han kunde beställa in öl när som helst......hm ?!

Men namnet på hotellet klingade inte bra för mig, jag tyckte att vi skulle välja ett annat så jag åtminstone kunde överväga att doppa mig i röda havet.. men icket!
Jag fick lov att chatta med apollo om saken. Jag frågade rakt ut om det helt enkelt fanns mycket hajar där. (kroffe trodde han satt och skrattade åt min fråga..)
Han svarade iallafall att det inte fanns mer än någon annanstans och att dom aldrig går in så långt denna tiden på året. Att de behöver 200 m djup och en massa annant.(Skulle kopiera konversationen men glömde)Sedan skrev han att " det som hände i fjol var pga av extra varmt väder och att turisterna kastade mat i vattnet - som är extremt förbjudet" - Jaha shit tänker jag vafan hände förra året då?!ojoj... Vi får som sagt se hur det blir med badningen- rida kamel ska jag iallafall göra.
Lyckas jag ta mig ett dopp så gör jag det jäkligt bra.


Bilder lånade från google



En dagstur med kamelridning ut i det stora sandhavet är bokad

Nu ska jag sätta mig och fundera på vad man behöver ha med sig. Tipsa oss gärna, vi är inte direkt erfarna!!


/Anna



RSS 2.0